Privreda

Popović: Samit će doveti strane turiste u Beograd

Popović: Samit će doveti strane turiste u Beograd
Popović: Samit će doveti strane turiste u Beograd

BEOGRAD - Treći sastanak šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope omogući će da u Beograd dođe još veći broj stranih turista u narednom periodu, budući da će sva pažnja svjetske javnosti biti usmjerena u Beograd u naredna tri dana, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Popović je Tanjugu, uoči svečanog otvaranja Samita, rekao da će Samit doprinijeti da imamo više uslova za potenijalne investicije a da će osim ekonomskih efekata imati i značajan politički efekat.

"Konačno, ali ne i manje važno, osim potencijalnih investicija, budući da će investitori značajnu pažnju usmeriti na Beograd narednih dana, organizacija Samita će dovesti u Beograd strane turiste", rekao je Popović, dodajući da će se zahvaljujući jednom ovakvom skupu u narednom periodu pričati mnogo i dobro o Beogradu.

Popović je rekao da je od velikog značaja i prihodna strana, budući da je ovo jedan od najznačajnijih političkih i ekonomskih događaja u ovom dijelu Evrope.

"Ako u kongresnom turizmu jedan prosečan učesnik potroši 607 evra dnevno, uključujući i cenu hotela, kad se to pomnoži sa brojem dana, lako je doći do podatka koliko je to novca", rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije