Privreda

Pravo na podsticaje po obnovi registracije

Pravo na podsticaje po obnovi registracije
Pravo na podsticaje po obnovi registracije

BANJALUKA - Svi nosioci poljoprivrednih gazdinstava u Republici Srpskoj koji izvrše obnovu registracije gazdinstva moći će ostvarivati pravo na podsticaje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske na osnovu uredbe koju je usvojila Vlada Srpske, rečeno je Srni u resornom ministarstvu.

Nosioci porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koji već imaju lični osnov osiguranja moći će po njemu i dalje nesmetano ostvarivati pravo na zdravstvenu zaštitu.

Nosioci porodičnih poljoprivrednih gazdinstava kojima je jedina djelatnost poljoprivreda, a nisu prijavljeni na zdravstveno, odnosno penzijsko-invalidsko osiguranje, nakon obnove registracije gazdinstva mogu da izvrše prijavu osiguranja u nadležnoj područnoj jedinici Poreske uprave Srpske.

Preduslov za ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu i ovjeru zdravstvenih knjižica je redovna uplata doprinosa, počev od datuma upisa u novi registar poljoprivrednih gazdinstava.

Ministarstvo poziva poljoprivrednike da izvrše obnovu registracije kako bi mogli da konkurišu za ovogodišnja podsticajna sredstva.

Za naknadno registrovana gazdinstva biće izvršen dodatni obračun i dopuna spiskova korisnika regresiranog dizel goriva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije