Privreda

Predstavljeni turistički potencijali istočnog dijela Srpske

Predstavljeni turistički potencijali istočnog dijela Srpske
Predstavljeni turistički potencijali istočnog dijela Srpske

BEOGRAD - U okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" danas su na štandu Turističke organizacije Republike Srpske u centru Beograda turističke potencijale predstavili Istočno Sarajevo, Zvornik, Vlasenica i Foča.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević rekla je Srni da će ovakve prezentacije doprinijeti popularizaciji turističkih potencijala i prirodnih ljepota Srpske.

Ona je naglasila da najjači adut turističkih poslanika iz ovog dijela Srpske ostaje to što su cijene smještaja na Jahorini na prošlogodišnjem nivou i što su nabavljeni novi topovi za osnježavanje, što će skijaške terene učiniti funkcionalnim tokom cijele sezone, bez obzira na meteorološke prilike.

"Imamo ambicije da Jahorinu učinimo atraktivnom tokom cijele godine. I da je, baš kao što je slučaj sa Zlatiborom, učinimo mjestom koje će kontinuirano živjeti. Jahorina je prava vazdušna banja i to treba iskoristiti", smatra Spasojevićeva.

Ona naglašava da Jahorinu sve poželjnijom čini i to što je na samo dva sata  od sve popularnijeg Višegrada, odnosno Andrićgrada, a nadomak Pala, Trebevića i samog Sarajeva.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović ocijenila je kao izuzetno uspješan dosadšnji tok manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" i predstavljanje u Beogradu.

Ona je najavila da se manifestacija i prezentacija turizma Srpske sutra seli u Novi Sad, ističući da vjeruje da će i među tamošnjim građanima naići na dobar prijem i mnoge od njih podstaći da krenu put neke od atraktivnih destinacija u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije