Privreda

Prevoz putnika od četvrtka jeftiniji

Prevoz putnika od četvrtka jeftiniji
Prevoz putnika od četvrtka jeftiniji

SARAJEVO - Kompanija "Centrotrans Eurolines" najavila je da će, zbog pojeftinjenja nafte, od četvrtka cijene njihovih autobuskih karata biti niže za šest do 20 odsto.

"Cijene autobuskih karata u međugradskom saobraćaju biće smanjenje od pet do 20 odsto, a u prigradsko-gradskom saobraćaju od pet do 15 odsto. Pripremili smo prijedlog sniženja cijena za Kanton Sarajevo od sedam odsto i prijedlog poslali nadležnom ministarstvu", rekao je Safudin Čengić, generalni direktor "Centrotrans Eurolinesa".

Prema novom cjenovniku, karta od Sarajeva do Zenice i Banjaluke biće jeftinija devet odsto, do Bihaća i Travnika za 13 odsto, do Bijeljine za 15 procenata, a karta do Brčkog biće jeftinija za 20 odsto.

Iz "Centrotransa" su saopštili da je za ovu kompaniju 2014. godina bila poslovno najuspješnija od okončanja rata u BiH, u kojoj su kupili 28 novih i polovnih autobusa, snizili cijene prevoza i povećali broj putnika.

"U prošloj godini zaposlili smo 38 novih radnika i povećali plate za tri odsto. Ostvarili smo investicije u vrijednosti od 5,3 miliona KM i dobit od 322.836 KM kako smo i planirali", istakao je Čengić najavivši da kompanija i u ovoj godini planira investicije vrijedne četiri miliona maraka, te dobit od oko 420.000 maraka. Dodao je da prate tehnološka dostignuća, te da su prvi u BiH koji su uveli besplatan internet u autobusima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije