Privreda

Prihvaćena ponuda "Esmarka" za smederevsku "Železaru"

Prihvaćena ponuda "Esmarka" za smederevsku "Železaru"
Prihvaćena ponuda "Esmarka" za smederevsku "Železaru"

BEOGRAD - Vlada Srbije je danas prihvatila ponudu američke kompanije "Esmark" za strateškog partnera u postupku privatizacije "Železare" Smederevo.

Vlada je razmotrila izvještaj Komisije za provođenje modela strateškog partnerstva u postupku privatizacije "Železare" i odlučeno je da Komisija započne pregovore sa izabranim ponuđačem radi zaključenja ugovora o strateškom partnerstvu, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Agencija za privatizaciju objavila je u petak. 9. januara, da je jedina validna ponuda na tenderu o prodaji 80 odsto akcija "Železare" stigla od kompanije "Esmark", sa kojom će se voditi pregovori o kupovini.

Na sjednici Vlade Srbije usvojen je i Prijedlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za drugu fazu paket-projekta "Kostolac B", između Vlade Srbije, koju predstavlja Ministarstvo finansija, i kineske Eksport-import banke.

Prijedlog zakona o zajmu upućen je Skupštini Srbije na razmatranje, od koje je zatraženo i održavanje vanrednog zasjedanja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije