Privreda

Privrednici iz RS namjeravaju da tuže "Tuš"

Privrednici iz RS namjeravaju da tuže "Tuš"
Privrednici iz RS namjeravaju da tuže "Tuš"

BANJALUKA - Privrednici u Republici Srpskoj, koji bi mogli biti oštećeni nakon povlačenja slovenske firme "Tuš" iz BiH, razmatraju sve aktivnosti pa i krivične prijave i tužbe da bi naplatili svoja dugovanja.

Nakon današnjeg sastanka u Područnoj privrednoj komori Banjaluka s kompanijama iz Republike Srpske koji imaju probleme u poslovanju s firmom „Tuš“ d.o.o Bihać, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić je najavio da će se u narednoj sedmici održati sastanci s predstavnicima svih nadležnih institucija da bi se predložila određena rješenja.

''U proteklom periodu obratili smo se Upravi za indirektno oprezivanje (UIO) BiH, koja je odmah reagirala i spriječene su određene aktivnosti koje su išle u pravcu povrata PDV-a firmi „Tuš trejd“ '', rekao je Račić uz uvjeravanje da je ta institucija pokrenula opsežnu akcija kada je u pitanju slovenska firma i njeno poslovanje u BiH.

Naveo je da su se predstavnici Područne privredne komore Banjaluka obratili i Poreskoj upravi RS, a u sve je uključen i Inspektorat i policija RS.

''Vidjećemo naredne sedmice koja su njihova saznanja i dalje aktivnosti'', tvrdi Račić.

Ranije je objavljeno da se „Tuš“ povlači iz BiH, te da bi mogao ostati dužan više od 20 miliona KM dobavljačima iz BiH.

UIO BiH je odmah pokrenula opsežnu kontrolu u obje firme kompanije „Tuš“ u BiH.

Račić i danas potvrđuje da su o svemu obavijestili i Ambasadu Slovenije u BiH.

Indikativno je da se nakon današnjeg sastanka u Privrednoj komori RS niko od oštećenih privrednika iz RS  nije želio obratiti medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije