Privreda

Priznanje za žilavku CZ u konkurenciji 14.500 vina

Priznanje za žilavku CZ u konkurenciji 14.500 vina
Priznanje za žilavku CZ u konkurenciji 14.500 vina

MOSTAR - Žilavka CZ selekcija berbe 2013. godine Vinarije "Zadro" osvojila je srebrnu medalju na prestižnom sajmu vina u Londonu "Decanter World Wine Awards" 2014. godine.

Podatak da je u konkurenciji bilo više od 14.500 uzoraka vina dovoljno govori o važnosti nagrade i o kakvom se uspjehu Vinarije "Zadro" radi.

"Uspjeh žilavke CZ na Decanter natjecanju je uspjeh vrijedan pažnje, ne samo za BiH i Vinariju 'Zadro', nego i za autohtonu sortu žilavka, koja se upisala zlatnim slovima na svjetsku mapu vina", rekao je suvlasnik Vinarije "Zadro" Miljenko Crnjac na proslavi upriličenoj u Mostaru na kojoj su se okupili poslovni partneri i prijatelji Vinarije "Zadro".

Blatina CZ, takođe, je ocijenjena kao preporučeno vino od strane ovog uvaženog međunarodnog suda.

"Mi trenutno izvozimo vino u osam zemalja svijeta, a nakon ove nagrade sigurno je kako će taj broj rasti. Nimalo manje vrijedne nagrade sa domaćih natjecanja krase prostorije naše vinarije, a zadnja je bila sa Mostarskog sajma 2014, gdje je vrhunska žilavka osvojila zlatnu medalju", naglasio je Crnjac.

Direktor prodaje u Vinariji "Zadro" Ivan Drežnjak dodao je kako ova nagrada ima veliki međunarodni značaj.

"Strani kupci gledaju samo obilježja na boci, nagrade, i oni vjeruju ovoj nagradi. Sigurno je kako će ova nagrada imati veliki marketinški učinak na svjetskom tržištu i uvelike doprinijeti boljoj prodaji naših vina u svijetu", istakao je Drežnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije