Privreda

Prodali imovinu poreskih obveznika

Prodali imovinu poreskih obveznika
Prodali imovinu poreskih obveznika

SARAJEVO - Kantonalni ured Poreske uprave Federacije Bosne i Hercegovine u Tuzli danas je prodao zaplijenjenu imovine pet poreskih obveznika dužnika za 82.693,14 KM zbog naplate dugujućih prihoda, saopšteno je iz te uprave.

Za 40.100 KM prodato je zemljište firme dužnika „Huso“ d.o.o Doboj Istok. 

Dvije čestice p obveznika „Elektromontaža“ d.o.o Tuzla prodate su za  37.446,60 KM, motorno vozilo za 2.955,55 KM dužnika „Fortune“ d.d. Gračanica te kompresor poreskog obveznika „Šehić“ d.o.o. 

Prodato je i motorno vozilo za 2.100 KM. 

Za ostalu imovinu ponuđenu u ovoj javnoj prodaji nije bilo zainteresovanih kupaca ili su nuđene znatno niže cijene od procijenjene vrijednosti.

Za kupovinu imovine poreznog obveznika „Gredelj-Revom“ d.o.o takođe nije bilo zainteresovanih. 

Javna prodaja zaplijenjene imovine organizovana je i u Kantonalnoj poreskoj kancelariji u Orašju, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. 

Poreska uprava FBiH podsjeća da je javna prodaja zaplijenjene imovine organizovana za naplatu duga od 49 poreskih obveznika. 

Procijenjena vrijednost zaplijenjene imovine je deset miliona KM. 

U zavisnosti od vrste dugovanja u propisanim rokovima, novac od javne prodaje zaplijenjene imovine biće uplaćen Federalnom zavodu PIO/MIO, Federalnom zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja, Zavodu za zapošljavanje FBiH te u budžete kantona i opština. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije