Privreda

Proizvodi "Klasa" na sajmu u Kelnu

Proizvodi "Klasa" na sajmu u Kelnu
Proizvodi "Klasa" na sajmu u Kelnu

KELN - Bosanskohercegovačka prehrambena industrija "Klas" Sarajevo jedina je kompanija iz BiH koja kao izlagač predstavlja BiH na najvećem sajmu hrane na svijetu "Anuga 2015", koji se ove godine održava od 10. do 14. oktobra u njemačkom gradu Keln.

Ovo je prvi put da je jedna bh. kompanija s vlastitim štandom zastupljena u okviru službenog programa ovog sajma. "Klas" je ovom prilikom predstavio duboko zamrznuti pekarski asortiman, kao i neke od delicija bosanske kuhinje. U kategoriji "Anuga Frozen Food" tako su se, među nekoliko stotina izlagača s hranom iz cijelog svijeta, našli i sarajevski somuni, pite, peciva, lisnata tijesta i zaliveni kolači.

"'Klas' ove godine s ponosom i obrazom predstavlja BiH na najvećem sajmu hrane na svijetu. Interesovanje je veliko, a najviše pažnje i uzdaha mame naši sarajevski somuni, pite, baklave i hurmašice. Ponudili smo Evropi i svijetu nešto posebno i neodoljivo, ali kao gotova jela i na način da to mogu svaki dan sami sebi pripremati u vlastitim domovima", kazao je Adnan Hodžić, direktor Velepekare "Klas".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije