Privreda

Protest radnika Feroelektra u Sarajevu

Protest radnika Feroelektra u Sarajevu
Protest radnika Feroelektra u Sarajevu

SARAJEVO - Oko 20 radnika Feroelektra okupilo se jutros na protestima ispred zgrade Opštinskog suda u Sarajevu pred kojim bi trebalo biti održano ročište po tužbi Agencije za privatizaciju za raskid kupoprodajnog ugovora sa "Stanić investom".

Predsjednik sindikata Feroelektra Senad Smajić rekao je novinarima da očekuje da Sud počne raditi svoj posao i podsjetio da je Kantonalni sud Sarajevo poništio presudu Opštinskog suda donesenu krajem 2012. kojom se raskida kupoprodajni ugovor zbog navodnih grašaka u vođenu procesa.

On je istakao da problem predstavlja činjenica da je slučaj dodijeljen drugom sudiji koji proces pokreće ispočetka umjesto da je dodijeljen sudinici koja je vodila prvi postupak, koja bi u tom slučaju jednostavno mogla ispraviti greške koje je utvrdio Kantonalni sud.

Po njegovom mišljenju greške koje su napravljene u prvom postupku djeluju kao početničke i stiče se utisak da su napravljene namjerno kako bi taj slučaj pao.

- Smiješno je kako je tajkunima omogućeno da na legalan način varaju državu - rekao je Smajić.

On je precizirao da radnicima Feroelektra nije isplačena 21 plata zbog čega veliki broj njihovih kolega nije u stanju ni da dođe na proteste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije