Privreda

Proteste će preseliti u park

Proteste će preseliti u park
Proteste će preseliti u park

BANJALUKA - Sindikalna organizacija radnika banjalučkog "Kosmosa" odlučila je da nastavi štrajk započet 22. decembra prošle godine zbog neisplaćenih plata, neuplaćenih doprinosa i drugih dugovanja iz nekoliko prethodnih godina.

Kako su rekli, ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi, za četvrtak, 15. januara, najavili su da će proteste preseliti u park "Mladen Stojanović" u Banjaluci.

Željko Nikolić, predsjednik nove Sindikalne organizacije radnika banjalučkog "Kosmosa", rekao je da su radnici 8. januara dobili oktobarsku platu i pola novembarske plate iz 2013. godine. On ističe da im preduzeće duguje decembarsku platu iz 2013. godine, kao i sve plate iz 2014. godine.

"Naši minimalni zahtjevi nisu zadovoljeni. Očekujemo da isplate tu decembarsku platu, kako bismo pregovarali o ostalim našim zahtjevima. Mi smo i dalje ovdje u "Kosmosu" u štrajku i čekamo poziv iz Ministarstva za razgovor", rekao je Nikolić.

Obrad Belenzada, predsjednik Konfederacije sindikata RS, rekao je da će na sastanku s ministrom industrije, energetike i rudarstva tražiti ispunjenje zahtjeva radnika "Kosmosa" u štrajku.

"Mi iz Konfederacije sindikata, zajedno s radnicima 'Kosmosa' tražimo od Vlade RS da formira radnu grupu i snimi ukupno stanje u ovom preduzeću po pitanju finansija", naglasio je Belenzada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije