Privreda

Putin: Ekonomska situacija je rezultat spoljnih faktora

Putin: Ekonomska situacija je rezultat spoljnih faktora
Putin: Ekonomska situacija je rezultat spoljnih faktora

MOSKVA - Aktuelna ekonomska situacija u Rusiji prije svega je rezultat spoljnih faktora, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin i dodao da Centralna banka i Vlada preduzimaju adekvatne mjere.

"Postoje pitanja i za Vladu i za Centralnu banku u vezi sa vremenom preduzimanja i kvalitetom ovih mjera, ali govoreći generalno - ove akcije su apsolutno adekvatne i idu u dobrom pravcu", rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za novinare.

Putin je rekao da ne odbacuje mogućnost primjene metoda iz 2008. godine radi prevazilaženja sadašnje situacije, ali je obećao da će sve socijalne obaveze biti zaštićene, prenio je TASS.

"Izlazak iz sadašnje situacije i ekonomski rast Rusije su na pomolu. Biće potrebno dvije godine ukoliko se situacija bude odvijala po najnepovoljnijem scenariju", naglasio je ruski predsjednik.

Pad cijene nafte neizbježno će zahtijevati restrukturisanje ekonomije, dodao je Putin.

On je priznao da postoji mogućnost da ruska rublja ostane na sadašnjem nivou prema drugim valutama. Ruska Centralna banka nema namjeru da potroši svoje rezerve, napomenuo je Putin.

"Nadam se da će se nastaviti pad cijena stranih valuta koji smo vidjeli juče i danas, i da će rublja nastaviti da raste", rekao je ruski predsjednik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije