Privreda

Radnici "Aide" blokirali raskrsnice

Radnici "Aide" blokirali raskrsnice
Radnici "Aide" blokirali raskrsnice

TUZLA - Radnici Fabrike obuće "Aida" iz tri pogona u Tuzli, Lukavcu i Dubokom Potoku danas popodne blokirali su raskrsnice na sjevernoj tuzlanskoj saobraćajnici.

Oko 300 radnika "Aide" jutros je počelo proteste ispred zgrade Vlade TK i, iako nisu imali namjeru da blokiraju raskrsnice, kažu da su bili primorani na tu očajničku odluku zbog odnosa vlasti prema njima.

"Tražimo da razgovaramo sa premijerom TK Bahrijom Umihanićem, ali nam je rečeno da nije u Tuzli. Znao je za naše okupljanje jer smo ga najavili, ali nije došao u zgradu Vlade", rekao je Hasan Užičanin iz Sindikata "Aide".

Radnici kažu da im je juče na sastanku ponuđen posao za narednih 15 dana, a nakon toga bi novi posao dobili tek za nekoliko mjeseci, što su odbili.

"Mi smo državna firma i oni su dužni da brinu o nama. Neka nam pronađu posao i s nama neće imati problema. Ovako nemamo posla, niti uplaćene doprinose, odnosno nemamo nikakva prava", kažu radnici.

Blokada je trajala i u vrijeme zaključenja sutrašnjeg broja "Nezavisnih", a radnici su poručili da će ostati dok Umihanić ne dođe na pregovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije