Privreda

Radnici "Aide" najavili da će napustiti BiH

TUZLA - Nakon što danas nisu postigli dogovor sa vlastima Tuzlanskog kantona, radnici Fabrike obuće "Aida" iz Tuzle najavili su da će u srijedu, 24. decembra, organizovano napustiti BiH.

Zamjenik predsjednika Sindikata Fabrike "Aida" Hasan Užičanin rekao je da se, iako su tražili dolazak poslanika Skupštine Tuzlanskog kantona, radnicima obratio samo predsjednik Kluba Demokratskog fronta u Kantonalnoj skupštini Sabit Zekan, koji im je rekao da, "zbog nepostizanja dogovora sa predstavnicima Stranke demokratske akcije još nije moguće formirati Skupštinu".

"Neka se oni prepucavaju međusobno, mi više nemamo šta čekati. U srijedu u 7.30 okupljamo se i u 8 časova krećemo prema granici da napustimo ovu zemlju", rekao je Užičanin.

Oko pedesetak radnika propalih tuzlanskih firmi okupilo se danas ispred zgrade u koju je smještena Skupština Tuzlanskog kantona, tražeći da se hitno pozovu svi poslanici kako bi raspravljali o radničkim problemima, javili su federalni mediji.

U grupi koja protestuje su radnici Fabrike obuće "Aida", Fabrike deterdženata "Dita" i Livnice čelika iz Tuzle.

Nakon okupljanja ispred zgrade Kantonalne skupštine, radnici su se uputili pred zgradu Vlade Tuzlanskog kantona, gdje su predstavnici "Aide" razgovarali sa resornim ministrom i dobili odgovor da kantonalna vlada, odnosno nadležno ministarstvo nema ingerencije za rješavanje njihovih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije