Privreda

Radnici "Dite" sutra blokiraju saobraćajnice

Radnici "Dite" sutra blokiraju saobraćajnice
Radnici "Dite" sutra blokiraju saobraćajnice

TUZLA - Radnici Fabrike deterdženata "Dita" najavili su za sutra blokadu južne i sjeverne saobraćajnice u Tuzli zbog činjenice da Vlada TK nije uspjela riješiti njihove egzistencijalne probleme.

"Sada nam kažu kako nije moguće otkupiti dionice i pokrenuti proizvodnju i da treba da čekamo konstituisanje nove vlasti kako bi započeli nove pregovore. Šta su oni radili proteklih šest mjeseci? Kupovali su vrijeme i dobijali redovne plate, a nama nije isplaćeno blizu 40 ličnih dohodaka", rekao je juče Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata "Dite".

Bahrija Umihanić, premijer TK, nije želio jučer davati izjave za medije. Radnici "Dite", ali i drugih uništenih preduzeća traže ostavku Umihanića i njegove vlade, a u srijedu su u planu masovni protesti, koji, prema najavama, mogu rezultirati i blokadom petlje u Šićkom Brodu, čime bi prilazi Tuzli bili u potpunosti zatvoreni. Radnici još tvrde kako je u krugu "Dite" uskladišten veliki broj opasnih hemikalija, koje se "izvlače i odvoze na nepoznatu lokaciju u Živinicama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije