Privreda

Radnici "Feroelektra" prijete samospaljivanjem

Radnici "Feroelektra" prijete samospaljivanjem
Radnici "Feroelektra" prijete samospaljivanjem

SARAJEVO - Radnici sarajevskog preduzeća "Feroelektro", u znak protesta zbog bahatosti uprave i nastavka agonije u kojoj se nalaze, zaprijetili su danas da će se spalili u prostorijama firme u Sarajevu.

 Radnici su jutros bili šokirani kada su vidjeli da je iz prostorija u zgrade uprave krišom iznesena sva računarska i tehnička oprema.

Oni su prvo pomislili da je riječ o pljački, ali su brzo shvatili da je riječ o novoj prevari uprave, piše "Dnevni avaz".

"Mi ćemo se ovdje spaliti!", poručila je radnica Munevera Drugovac.

Predsjednik Sindikata "Feroelektra" Senad Smajić tvrdi da je ovaj čin samo produženje bahatosti uprave i nastavak agonije zaposlenih u ovom nekadašnjem gigantu u proizvodnji prehrambenih proizvoda i građevinskog materijala poznatih brendova.

"U ponedjeljak, 13. oktobra, smo sa upravom dogovorili da nam isplati jednu od 27 zaostalih plata. Rekli su nam da dođemo danas u 10.00 časova, a mi smo došli u 8.00 časova. Međutim, zatekli smo pustoš. Prema našim informacijama, navodno žele ovu zgradu da izdaju pod zakup hrvatskom konzulatu u što mi čisto sumnjamo. Sve i da se to dogodi, mi radnici od te zakupnine ne bi imali ništa", rekao je Smajić.

Prošle sedmice Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH /FBiH/ podnijela je posebnom Odjeljenju za organizovani kriminal i korupciju Tužilaštva BiH izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenim krivičnim djelima protiv Gorana Stanića i grupe lica u preduzećima "Feroelektro" i "Stanić-invest", i s njima povezanim društvima.

U izvještaju se navodi da je riječ o licima za koje se sumnja da su preduzimali radnje koje su dovele do finansijskog obezvrijeđivanja preduzeća "Feroelektro", i za koje se smatra da postoje osnovi sumnje o počinjenju krivičnog djela organizovanog kriminala, prevare, falsifikovanja službene isprave, zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

U izvještaju se navodi i da je, nakon što su Agencija za privatizaciju u FBiH kao prodavac, i "Stanić-invest" kao kupac 15. januara zaključili Ugovor o kupoprodaji državnog kapitala "Feroelektra", utvrđeno da kupac ne izvršava svoje ugovorene obaveze, prije svega, po osnovu investiranja-ulaganja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije