Privreda

Radnici krenuli prema granici

Radnici krenuli prema granici
Radnici krenuli prema granici

TUZLA - Oko 120 radnika propalih firmi iz Federacije BiH /FBiH/ krenulo je jutros iz Orašja prema granici sa Hrvatskom, izražavajući protest zbog nebrige vlasti.

Radnici Fabrike obuće "Aida", Fabrike deterdženata "Dita" i Livnice čelika iz Tuzle, te Fabrike namještaja "Konjuh" iz Živinica jutros su do 9.00 časova čekali sastanak sa delegacijom Vlade Tuzlanskog kantona, javlja portal "Kliks".

"Niko se nije pojavio i zato smo odlučili da krenemo prema granici. Ne znamo šta nas čeka gore, ali ne odustajemo", rekao je jedan od radnika.

Radnici, koji su u srijedu, 24. decembra, krenuli iz Tuzle pješice prema granici sa Hrvatskom, prenoćili su sinoć u Osnovnoj školi Orašje i zahvalili direktoru škole Mati Vincentiću na gostoprimstvu i pomoći.

Vlada Tuzlanskog kantona juče je donijela odluku o isplati 220 KM za radnike navedenih firmi, a novac će biti uplaćen na račun centara za socijalni rad u Tuzli i Živinicama.

Radnici su istakli da to nije dovoljno te su bili decidni da svi njihovi uslovi moraju biti ispunjeni, među kojima su uvezivanje radnog staža, materijalno zbrinjavanje u vrijeme nezaposlenosti, pokretanje proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije