Privreda

Radnici se vraćaju u Tuzlu

Radnici se vraćaju u Tuzlu
Radnici se vraćaju u Tuzlu

SARAJEVO - Stotinjak radnika propalih preduzeća iz Federacije BiH /FBiH/, koji su danas u znak protesta pokušali da pređu u Hrvatsku bez važećih dokumenata, odlučili su se na povratak u Tuzlu i čekaju autobuse koji će ih vratiti.

Radnici Fabrike obuće "Aida", Fabrike deterdženata "Dita" i Livnice čelika iz Tuzle, te Fabrike namještaja "Konjuh" iz Živinica kažu da ih u Tuzli očekuju građani koji su, takođe, nezadovoljni ekonomskom i socijalnom situacijom u tom gradu, i sa kojima planiraju da se upute pred zgradu Tuzlanskog kantona, javljaju federalni mediji.

Na graničnom prelazu u Orašju služba hitne medicinske pomoći u više navrata je pomagala radnicima sa zdravstvenim problemima, a manji broj deka obezbijedili su im pripadnici Granične policije.

Radnici koji su imali važeće pasoše oko 11.00 časova prešli su granicu, ali su se ubrzo vratili jer nisu htjeli da se razdvajaju od svojih kolega.

Nezadovoljni radnici su na put ka granici pješačeći krenuli u srijedu, 24. decembra, sa namjerom se kolektivno isele.

Oni su, između ostalog, tražili isplatu 400 KM jednokratne novčane pomoći, a iz Vlade Tuzlanskog kantona su poručili da im mogu isplatiti po 220 KM i obezbijediti paket sa prehrambenim namirnicama u iznosu od 180 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije