Privreda

Radnici traže isplatu tri bruto plate

Radnici traže isplatu tri bruto plate
Radnici traže isplatu tri bruto plate

SRBAC - Radnici Centra za kulturu i sport Srbac, njih 11, sedmi dan se nalaze u generalnom štrajku zbog toga što od aprila nisu primili nijednu platu i što im radni staž nije povezan od decembra 2012. godine.

Radnici, koji štrajkuju u holu Doma kulture Srbac, traže da im se poboljša materijalni status i ispuni minimalni uslov - da im budu isplaćene najmanje tri bruto plate.

"U štrajk smo stupili 17. decembra i narednog dana nas je posjetio načelnik opštine Srbac Drago Ćirić od koga smo tražili da Centru isplati dug od 50.000 KM, da bismo izmirili obaveze prema Poreskoj upravi koja nam je blokirala račun na 18.000 KM i tri bruto plate. On je to na grub način odbio, pa smo sedmi dan u štrajku, čekajući da se još neko od predstavnika lokalne vlasti odazove na pregovore", rekao je danas Srni predsjednik Štrajkačkog odbora Dragiša Vukotić.

On je napomenuo da su za vrijeme generalnog štrajka odgođene sve kulturne i sportske aktivnosti u objektima Doma kulture i Sportskoj dvorani i tako će biti do ispunjenja minimalnog zahtjeva.

Vukotić je, u ime zaposlenih, izrazio zahvalnost Granskom sindikatu nauke i kulture Republike Srpske za izraženu solidarnost, podršku i skromnu finansijsku pomoć od 400 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije