Privreda

Razgovor o problemima u poslovanju

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić razgovarao je danas u odvojenim susretima sa predstavnicima Udruženja povrtara i Zajednice živinara o pitanjima u vezi sa stanjem i problemima poslovanja u ovim granama poljoprivredne proizvodnje.

Tokom susreta bilo je riječi i o problemima organizovanja i djelovanja organizacija proizvođača, kao i usaglašavanju plana korišćenja sredstava podsticaja u 2015. godini.

"Predstavnici obje grupacije proizvođača istakli su problem neuređenog tržišta, spoljnotrgovinskog poslovanja i zaštite domaće proizvodnje kao jedno od gorućih problema za opstanak domaće proizvodnje, te od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zatražili zaštitu interesa pred institucijama BiH", navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Predstavnici proizvođača zatražili su veća izdvajanja budžetskih sredstava za podršku proizvođačima u oblasti povrtarstva i živinarstva.

Mirjanić istakao je da će Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo i u budućem periodu preduzimati odlučne korake ka rješavanju svih navedenih pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije