Privreda

Rusija ključna za razvoj poslovanja

Rusija ključna za razvoj poslovanja
Rusija ključna za razvoj poslovanja

BEOGRAD - Srpski poslovni lideri vide Rusiju kao zemlju ključnu za rast i razvoj poslovanja i smatraju da uvođenje konkurentnog poreskog sistema treba da bude prioritet za Vladu, pokazuje anketa provedena među poslovnim liderima na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u kojoj su učestvovali i poslovni lideri iz Srbije, a čiji su rezultati objavljeni danas na 22. "Kopaonik biznis forumu".

Čak 45 odsto generalnih direktora iz Srbije izjasnilo se da su "veoma uvjereni" u rast prihoda svojih kompanija u narednih 12 mjeseci, što ih čini većim optimistima od kolega u regionu. 

Generalni direktori u Srbiji su skoro podjednako optimistični kao kolege u svijetu, jer ih je 89 odsto uvjereno u rast prihoda u ovom periodu, prenose beogradski mediji. 

U skladu sa globalnim trendom, 76 odsto direktora u Srbiji navodi da planira uvođenje inicijative za smanjenje troškova u 2015. godini. 

Kompanije koje posluju u Srbiji sve više se opredjeljuju za različite oblike restrukturisanja, uključujući uspostavljanje strateških saveza i zajedničkih poduhvata. 

Kada je riječ o poslovnim faktorima, generalni direktori u Srbiji najviše brinu zbog visoke, odnosno promjenljive cijene energije i nedostupnosti adekvatno obučenih kadrova. 

Oko 32 odsto direktora u Srbiji kaže da će povećati broj zaposlenih u svojim organizacijama, dok 39 odsto očekuje smanjenje broja zaposlenih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije