Privreda

Rusija uvela sankcije i Crnoj Gori

Rusija  uvela sankcije i Crnoj Gori
Rusija uvela sankcije i Crnoj Gori

MOSKVA, PODGORICA - Pošto je Rusija proglasila jednogodišnju zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije ili su im se pridružile, na udaru će se naći i Crna Gora, koja je podržala sankcije uvedene Moskvi zbog sukoba u Ukrajini.

Iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore najavili su da će najvjerovatnije danas reagovati povodom odluke ruske administracije.

Dekret o "određenim ekonomskim mjerama", kako je zvanično saopšteno iz Kremlja, potpisao je predsjednik Rusije Vladimir Putin, prenosi podgorički "Dan".

Mjere su utvrđene kao odgovor na sankcije koje su uvedene Rusiji zbog ukrajinske krize, podsjeća list.

Zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda će, kako je predviđeno, odmah stupiti na snagu. Ruske vlasti imaju zadatak da utvrde konkretnu listu poljoprivrednih proizvoda čiji će uvoz biti zabranjen.

Vlada Crne Gore ranije se pridružila zaključcima Saveta Evropske unije, kojim je za 53 ruska i ukrajinska državljanina zabranjen ulazak u zemlje EU i raspolaganje sredstvima.

Obama: Sankcije imaju efekta

 Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da sankcije koje su SAD uvele protiv Rusije zbog njenog postupanja prema Ukrajini đeluju, ali je dodao i da će se Vašington suočiti sa potpuno drugačijim problemom oko toga kako da reaguje, ukoliko Rusija izvrši invaziju na istočnu Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije