Privreda

Sajam privrede u Modriči okupio 170 izlagača

 Sajam privrede u Modriči okupio 170 izlagača
Sajam privrede u Modriči okupio 170 izlagača

MODRIČA - Sajam privrede "Modriča 2014", koji je okupio 170 izlagača, završen je večeras proglašenjem najbolje uređenog štanda i najboljeg marketinškog nastupa na Sajmu.

Slobodan Milojević, direktor Razvojne agencije Modriča koja je u partnerstvu sa opštinom Modriča organizator Sajma, rekao je da je zadovoljan manifestacijom koja je i ove godine okupila izlagače i Republike Srpske, Federacije BiH, distrikta Brčko, Srbije i Hrvatske.

"Uprkos ekonomskoj krizi i vremenskim nepogodama koje su pričinile veliku štetu privrednicima, pozivu na sajam odazvali su se brojni izlagači iz BiH, Srbije i Hrvatske", rekao je Milojević.

Zatvarajući Sajam, Milojević je zahvalio svim izlagačima za učešće i uručio pehare izlagačima iz Modriče "NIS komerc" za najbolje uređen štand i "Avon" za najbolji marketinški nastup.

I ove godine na kraju sajma održana je revija kolekcije "jesen–zima" modnih kuća iz Modriče "Ala mode" i "Herteks".

Peti modrički sajam privrede juče je otvorila predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović u prisustvu ministra pravde Gorane Zlatković i ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Igora Vidovića, načelnika Modriče Mladena Krkeića, brojnih privrednika i posjetilaca iz modričke regije.

Na Sajmu su predstavljeni proizvodni programi malih i srednjih preduzeća iz modričke regije, prezentovani proizvodi male privrede i kućne radinosti, privredne komore, turističke organizacije, poljoprivredne zadruge, proizvođači meda i ljekovitog bilja, a u okviru sajma organizovano je i predstavljanje poljoprivrednog preduzetništva i izložba stoke, turistička i gastro ponuda.

U odnosu na prošlu godinu, ove godine je učestvovalo 80 izlagača manje, a zbog lošeg vremena i prirodnih nepogoda i broj posjetilaca je bio znatno manji, procjena je organizatora Sajma.

Ove godine ostvaren je višestruko manji promet nego lani, a ugovoreno je i manje poslova, rekli su izlagači. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije