Privreda

Sarajevo neće ostati bez gasa

Sarajevo neće ostati bez gasa
Sarajevo neće ostati bez gasa

SARAJEVO - Iako je BH-Gas najavio da će danas obustaviti isporuku gasa preduzeću Sarajevogas, zbog duga od skoro 47 miliona KM, iz BH-Gasa danas je Agenciji FENA potvrđeno da su i ovaj put uložili dodatne napore da Vladi Kantona Sarajevo daju još malo vremena da riješi ovu situaciju.

Iz BH-Gasa navode da je, nakon što su poslali obaviještenje o najavljenoj obustavi isporuke gasa, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a Zlatko Petrović insistirao da prolongiraju tu odluku do sjednice Skupštine Kantona Sarajevo 27. avgusta, na kojoj će biti data i konačna podrška za kreditno zaduženje, te tako i osigurana sredstva za BH-Gas. 

Iz te kompanje ističu da, iako se sve vrijeme odluka o isključenju dotoka gasa Sarajevogasu nameće kao nužna mjera kad se radi o zaštiti njihovih potraživanja, svjesni su da ona ipak ima dalekosežne posljedice na funkcioniranje privrede i života u Kantonu Sarajevo. 

Iz BH-Gasa tvrde da tu mjeru navode kao alarm za ozbiljnost situacije, te da se trude da je izbjegnu do kada je to moguće. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije