Privreda

Savanović zadovoljan presudom

Savanović zadovoljan presudom
Savanović zadovoljan presudom

BANJALUKA - Generalni direktor Javnog preduzeća "Željeznice Republike Srpske" Dragan Savanović izrazio je zadovoljstvo presudom Okružnog suda u Doboju, kojom je poništena presuda Osnovnog suda po tužbi bivšeg generalnog direktora preduzeća Sretena Telebaka i izvršnog direktora Ranka Predojevića zbog raskida ugovora o radu.

Savanović je rekao Srni da je Okružni sud u potpunosti odbio Telebakov zahtjev, dok Predojeviću "Željeznice" treba da isplate oko 3.475 KM, što će preduzeće i učiniti.

On je dodao da su Predojević i Telebak podnijeli zahtjev Vrhovnom sudu Srpske za reviziju postupka kao vanredni pravni lijek, ali da očekuje da će ova instanca potvrditi presudu Okružnog suda.

"Još je u toku spor sa bivšim direktorom infrastrukture u 'Željeznicama' Markom Arsenićem po istom pitanju, ali očekujemo da će ishod biti isti kao i sa Predojevićem i Telebakom", rekao je Savanović.

Okružni sud u Doboju poništio je prvostepenu presudu Osnovnog suda po tužbi Telebaka i Predojevića protiv "Željeznica" zbog jednostranog raskida menadžerskog ugovora, kojom je Telebaku dosudio isplatu 200.000 KM zbog nezakonitog raskida ugovora, 260.000 KM na ime razlike na platu i 120.000 KM na ime doprinosa i poreza na platu, a Predojeviću 172.000 KM zbog raskida menadžerskog ugovora, 160.000 KM razlike na platu i 75.000 KM na ime poreza i doprinosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije