Privreda

Sberbank Evropa AG dobija dugoročni sindicirani kredit

Sberbank Evropa AG dobija dugoročni sindicirani kredit
Sberbank Evropa AG dobija dugoročni sindicirani kredit

Sberbank Evropa AG je objavila potpisivanje svog prvog dugoročnog sindiciranog kredita u vrijednosti od 350 miliona evra.

Najpriznatije međunarodne banke su zajednički obezbijedile sindicirani kredit za Sberbank Evropa AG.

Kredit nema obezbjeđenja, te je odobren na samostalnoj osnovi i bezgarancija firme majke.

Sindicirani kredit će se koristiti u opšte svrhe u cilju podržavanja daljeg razvoja poslovanja SberbankEvropa u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Krajem februara 2014. transakcija je ušla u završnu fazu sindikacije i pozitivno je prihvaćena na tržištu.

"Uspjeh ove prvobitne transakcije jasno ukazuje na odlične odnose sa finansijskim isntitucijama širom svijeta i povjerenje koje iste imaju u SberbankEvropa", naglasio je Mark Arnold, generalni direktor Sberbank Evropa AG. "Kredit će predstavljati podršku našoj strategiji razvoja i koristiće se u svrhe refinansiranja rastućeg kreditnog portfolija."

Sjedište Sberbank Evropa, koje se nalazi u Beču, služiće kao centrala u smislu grupisanja i menadžmenta odnosa sa klijentima.

Banka Amerike Merrill Lynch, Barclays Banka PLC, Citi, Commerzbank Aktiengesellschaft, HSBC Banka plc, ING Banka N.V, J.P. Morgan Limited, Mizuho Bank, Ltd, Bankarksa Korporacija Sumitomo i UniCredit Bank Austrija AG su vodeće banke odnosno banke organizatori, kao i banke koje vode knjige u vezi sa samim kreditom.

SociétéGenerale se takođe priključila kao vodeća banka organizator; BNP Paribas kao prateći organizator, dok su se Credit Suisse AG, Deutsche Bank Luksemburg S.A, SberbankRusijai UBS Limited priključile kao glavni menadžeri.

Barclays Bana PLC, Commerzbank Aktiengesellschaft i ING Bank N.V. su zajednički koordinatori.

Barclays Banka PLC je dokumentacijski agent dok je ING Bank N.V. agent za odnose s javnošću. Commerzbank Aktiengesellschaft Filiale Luksemburg će biti kreditni agent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije