Privreda

Sberbank svečano otvorila novu poslovnicu u Derventi

Sberbank svečano otvorila novu poslovnicu u Derventi
Sberbank svečano otvorila novu poslovnicu u Derventi

DERVENTA - U procesu širenja poslovne mreže filijala Sberbank a.d. banjaluka je danas svečano otvorila novu poslovnicu u Derventi.

Svečanom otvaranju su prisustvovale mnogobrojne zvanice, a vrpcu je presjekao Milorad Simić, načelnik opštine Derventa.

Ovom prilikom je Milorad Burić, direktor regionalnog centra Dobojsko-posavskog Sberbank a.d. Banjaluka, izjavio: "Opština Derventa je strateški veoma bitna za razvoj Sberbank, jer je jedna od vodećih lokalnih zajednica u našoj regiji, ima vrlo malu stopu nezaposlenosti, graniči sa opštinama Doboj, Brod, Modriča, Srbac i Prnjavor, te ima dobar geografski položaj. Takođe, privreda opštine Derventa učestvuje sa preko 50% ukupnog izvoza regije, te smo i mi odlučili da budemo dio zdrave, uspješne i pozitivne privredne klime."

Milorad Simić, načelnik opštine Derventa, povodom svečanog otvaranja je izjavio: "Derventa je u vrlo kratkom periodu od nerazvijene došla u segment razvijenih opština. Opština Derventa i njeni privrednici su postali lideri u izvozu u Republici Srpskoj. Već nekoliko godina unazad otvorile su se mnoge fabrike koje su prepoznale pozitivno tlo za poslovanje. To je rezultovalo da Opština Derventa ima i veoma malu stopu nezaposlenosti. Dolazak Sberbank u naš grad je samo još jedna potvrda da je Derventa stabilna i poželjna sredina za sve oblike privređivanja, a to znači da je i od strane Banke Derventa prepoznata kao perspektivno tržište za poslovanje."

Prilikom svečanog otvaranja agencije Derventa, direktor regionalnog centra Dobojsko-posavskog Sberbank a.d. Banjaluka Milorad Burić je dodijjelio tri donacije i to za Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih osoba "Sunce" iz Dervente, Zavod za slijepa i slabovidna lica "Budućnost" i Javnoj predškolskoj ustanovi dječije obdanište "Trol", takođe iz Dervente.

Agencija Derventa se nalazi u Ulici Kralja Petra I br. 55, a radno vrijeme agencije je od ponedeljka do petka, od 8 do 16 časova, a subotom od 8 do 13 časova.

Sberbank Rusija

Sberbank Rusija je najveća banka u Rusiji i i vodeća svjetska finansijska institucija.

Sberbank upravlja skoro trećinom ukupne aktive ruskog bankarskog sektora, ona je ključni finansijski pokretač nacionalne ekonomije i najveći depozitar u Rusiji. Centralna banka Ruske Federacija je osnivač i glavni akcionar Sberbank, u čijem je vlasništvu 50% ukupnog akcionarskog kapitala, a ostale akcije su u vlasništvu sitnih akcionara.

Sberbank ima više od 110 miliona klijenata fizičkih lica i milion klijenata pravnih lica. Sberbank ima najveću distributivnu mrežu u Rusiji s više od 18.000 filijala, kao i filijale u 22 zemalja, uključujući Zajednicu nezavisnih država, srednju i istočnu Evropu, Veliku Britaniju, Tursku i druge zemlje.

Sberbank je nagrađena sa "Bank of the year 2012" od strane novina "The Banker", kao i nagradom "Best Bank in CEE and Russia 2013" od strane novina "Euromoney".

Službena internet stranica: www.sberbank.ru.

Sberbank Europe AG

Sberbank Europe grupacija (Sberbank Europe AG), sa sjedištem u Beču, Austrija je grupacija čiji je vlasnik 100% Sberbank Rusija. Sberbank Europe grupacija je prisutna na tržišta srednje i istočne Evrope (CEE): Austrija, Slovačka, Češka Republika, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija i Ukrajina.

Banka posluje sa ukupno 277 filijala i ima 4.655 zaposlenih (na dan 31.12.2013).

Službena internet stranica: www.sberbank.at.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije