Privreda

Sika ostvarila najveći rast vrijednosti brenda

Sika ostvarila najveći rast vrijednosti brenda
Sika ostvarila najveći rast vrijednosti brenda

Prema "Best Swiss Brands 2015." vrijednost branda Sika porasla je za 78% u proteklih 12 mjeseci, te je proglašena najbrže rastućim švicarskim brandom u proteklom razdoblju.

Zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima Sika je ostvarila najveći porast vrijednosti branda u ovogodišnjem ocjenjivanju BEST SWISS BRANDS 2015, te je skočila na 39. mjesto među švicarskim brandovima. Godišnje rangiranje Best Swiss Brand ocjenjuje 10 internih i eksternih faktora, uključujući financijsku snagu kompanije. Sika je nadmašila vodeće švicarske, dakle i velike globalne brandove, upravo rastom vrijednosti branda. Prodaja je u 2014. godini ostvarila rekordne rezultate u svim regijama.

Ujedno, Sika je znatno povećala brand awareness globalnom oglasnom kampanjom fokusiranom na performanse i povjerenje koje ostvaruje.

Važno je napomenuti da je Sika prisutna na tržištu BiH više od 20 godina i to putem brojnih Sika kompanija iz okruženja. Sredinom prošle godine, Sika otvara tvrtku u BiH - SIKA BH d.o.o., smještenu u Sarajevu te na taj način postaje pouzdani partner na tržištu BiH. Uz brigu o okolišu i održivi razvoj, Sika će uvijek težiti liderstvu u svojem području, a ono je vrlo široko i zahtjevno.

U BiH Sika je vjerojatno najpoznatija po programu hidroizolacija, dok ostale poslovne jedinice ne zaostaju po vrhunskoj kvaliteti i optimalnoj sigurnosti. Sika BH d.o.o. je do sad sudjelovala u brojnim građevinskim projektima diljem BiH. S ponosom izdvajamo sudjelovanje u gradnji autoputova te sanaciju i obnovu rashladnih tornjeva termoelektrana u Tuzli i Kaknju.

Uspješni projekti koji su iza nas, ali i oni koji su pred nama, predstavljaju poslovni izazov koji ćemo ostvariti uz kontinuirani rad i dugogodišnje iskustvo naših stručnjaka. Od poslovnih ciljeva, izdvojili bismo ovogodišnji očekivani promet od ca. 3 mil. KM te otvorenje novih radnih mjesta.

Za kraj valja istaknuti podatke koji govore o uspješnosti Sika-e kao globalne kompanije koja ima 17.000 uposlenika čiji je rad u 170 proizvodnih pogona diljem svijeta rezultirao rastom prodaje i novim inovacijama. Samo u prošloj godini Sika je registrirala čak 73 patenta.

Čestitamo!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije