Privreda

Smijenjena uprava EP BiH, novi direktor Bajazit Jašarević

Smijenjena uprava EP BiH, novi direktor Bajazit Jašarević
Smijenjena uprava EP BiH, novi direktor Bajazit Jašarević

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH na hitnoj telefonskoj sjednici smijenila je dosadašnjeg generalnog direktora Elvedina Grabovicu i upravu Elektroprivrede BiH, javlja novinar "Nezavisnih".

Za novog direktora imenovan je Bajazit Jašarević, a za izvršne direktore Samir Selimović, Besim Imamović i Muhamed Vrazalica.

Vlada je dala prethodnu saglasnost za donošenje Odluke o imenovanju vršilaca dužnosti članova Uprave JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja konkursne procedure, i to za generalnog direktora Bajazita Jašarevića, kao i za izvršne direktore: za snabdijevanje i trgovinu Samira Selimovića, za proizvodnju Nevada Ikanovića, za pravne i kadrovske poslove Mensuru Zuku, za kapitalne investicije Besima Imamovića, za ekonomske poslove Muhameda Ražanicu i za distribuciju Admira Andeliju.

U obrazloženju odluka kaže se i da članovima Uprave Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo ističe mandat na koji su imenovani odlukom Skupštine ovog javnog preduzeća, zaključno s 31.8.2015. godine, a još nije raspisan konkurs za izbor i imenovanje nove Uprave. Stoga je donošenje odluka bilo neophodno radi kontinuiranog i neometanog poslovanja ovog javnog preduzeća, koje je od suštinskog značaja za elektroenergetski sektor u Federaciji BiH.

Istovremeno, novoimenovani v.d. generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH Bajazit Jašarević će za v.d. pomoćnika generalnog direktora za razvoj imenovati Senada Sarajlića.

Premijer FBiH Fadil Novalić prisustvuje sjednici Kolegija SDA odakle je i sazvao telefonsku sjednicu Vlade, na kojoj je imanovana nova uprava EP BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije