Privreda

Spremni za saradnju u oblasti autoindustrije

Spremni za saradnju u oblasti autoindustrije
Spremni za saradnju u oblasti autoindustrije

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je Vlada Srpske postavila zadatak da dinamizira poslovne aktivnosti, posebno u sektoru industrijske proizvodnje, te da postoji spremnost poslovnih subjekata iz Srpske i Srbije da poboljšaju saradnju u oblasti autoindustrije.

"Jačanje saradnje između privrednih društava u oblasti autoindustrije ćemo aktuelizovati na prvoj narednoj zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Srpske", rekao je Đokić.

Tokom sastanka sa delegacijom Grupe "Zastava vozila" iz Kragujevca, Đokić je istakao da će u narednom periodu biti pojačani kontakti predstavnika Ministarstva sa privrednim društvima da bi Vlada mogla pravovremeno intervenisati i donositi adekvatne odluke u pravcu razvoja i jačanja privrede u Republici Srpskoj.

On je naveo da u Srpskoj postoje proizvodni kapaciteti nastali na bazi nekadašnjih velikih sistema sa kojima je "Zastava" sarađivala, koji danas mogu da ponude kvalitetne dijelove za proizvodni program Grupe "Zastava", saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva.

Generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Dragan Srejović istakao je da postoji veliki interes i volja za saradnju i da je potrebno da vlade Srbije i Republike Srpske daju snažniju podršku zajedničkom poslovanju.

"Tražeći velike partnere izgubili smo kontakte sa mnogim malim i zato smo danas ponovo u Banjaluci, jer želimo da vratimo kooperantsku saradnju i povećamo prodaju 'Zastavinih' vozila u Srpskoj", rekao je Srejović.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici privrednih društava iz Srpske, koja proizvode komponente za automobilsku industriju, odnosno direktori preduzeća "Mipeks - auto RS" Banjaluka, "Famos" - fabrika motora Istočno Sarajevo, "Novi autodijelovi" Rudo, "Mikroelektronika" Banjaluka, "Čajavec FSU" Laktaši, "Letrika" Laktaši i "Tikt manufaktura" Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije