Privreda

Srbija ima dovoljno gasa

Srbija ima dovoljno gasa
Srbija ima dovoljno gasa

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da je Srbija "pokrivena" energentima do kraja sezone grijanja i da do poremećaja u snabdijevanju gasom neće doći čak ukoliko se desi i najgori scenario i dođe do obustave tranzita gasa kroz Ukrajinu.

"Na današnji dan imamo apsolutno uspostavljene sve bilanse i spremnost da obezbedimo normalno snabdevanje svim energentima za građane Srbije, distributivne sisteme i privredu, bez obzira na to da li će doći do bilo kakvih poremećaja u tranzitu gasa kroz Ukrajinu" poručio je Antić.

On je naglasio da su Ministarstvo rudarstva i energetike, Vlada i sve energetske kompanije već više mjeseci unazad vode ozbiljnu i odgovornu politiku u vezi sa bilansiranjem svih energenata, prenose beogradski mediji.

"U ovom trenutku imamo više od 300 miliona metara kubnih gasa u podzemnom skladištu Banatski Dvor, kao i ozbiljne količine mazuta u elektranama, pre svega u beogradskim elektranama i robnim rezervama, koje na današnji dan iznose više od 70 hiljada tona", precizirao je Antić.

On je naglasio da resorno ministarstvo i Vlada sa velikom pažnjom prate sva dešavanja i u kontaktu su sa partnerima iz ruske kompanije "Gasprom" koji garantuju da će Srbija imati obezbijeđene neophodne količine gasa na pristupnim tačkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije