Privreda

Srpsku i Srbiju povezati što kvalitetnijim putevima

Srpsku i Srbiju povezati što kvalitetnijim putevima
Srpsku i Srbiju povezati što kvalitetnijim putevima

BEOGRAD - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da Srpska sa svoje strane čini sve da poveže Srbiju sa Republikom Srpskom što kvalitetnijom, prije svega, putnom infrastrukturom, a takođe i željeznicom, posredstvom projekta željezničkog razvoja.

"O Drini kao zajedničkoj rijeci priča se unazad 20 godina, od 1953. godine priča se o Buk-Bijeloj, o zajedničkom projektu i razvoju država. Mislim da se na dobrom putu da se Drina privede svojoj namjeni. To je ogroman kapital i bogatstvo da bi i dalje stajalo neeksploatisano i neiskorišćeno", rekao je Čubrilović novinarima u Beogradu.

On je u Privrednoj komori Srbije, gdje je prisustvovao Poslovnom forumu Srpske i Srbije, naveo da je, kada je riječ o putnoj privredi, cilj Srpske da Banjaluku spoji autoputem, preko Bijeljine, sa Srbijom.

Ističući značaj razvoja infrastrukture za razvoj privrede, Čubrilović je istakao da je važna veza Koridora "Pet ce", međunarodnog koridora koji prolazi kroz BiH, kao i brza cesta od Sarajeva, preko Višegrada, do Srbije.

"Srbija je kompatibilna i sarađujemo već nekoliko godina, da bismo te projekte uveli u konačan dogovor i da pristupimo izgradnji", naveo je Čubrilović.

On je istakao da je održavanje današnjeg poslovnog foruma Srpske i Srbije važno za privrednike, koji treba da nose razvoj sa jedne i druge strane.

"Oni su istakli probleme kada je riječ o administraciji i na to država, i jedna i druga, treba da reaguju. Ono što je vezano konkretno za pojedina preduzeća, naravno da u bilateralnim odnosima jednih i drugih može da se riješi", istakao je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije