Privreda

Stečaj u DI "Sana"

Stečaj u DI "Sana"
Stečaj u DI "Sana"

BIHAĆ - Vlada USK dala je saglasnost da se pokrene stečajni postupak u Drvnoj industriji "Sana" Sanski Most te da se uputi molba Kantonalnom sudu u Bihaću da se obustavi provedba dosuđenih sudskih rješenja u vezi s naplatom dugovanja ove firme do okončanja stečajnog postupka.

Prema riječima ministra privrede u Vladi USK Vida Šantića, ova odluka je donesena na zahtjev Sindikata radnika ovog preduzeća, koji su upozorili da se u staro željezo sijeku mašine i postrojenja koja nisu predmet sudske pljenidbe.

"Pokušaćemo da na ovaj način sačuvamo imovinu preduzeća te da dugove prema povjeriocima izmirimo tokom stečajnog postupka", istakao je Šantić. Prema njegovim riječima, ukupna dugovanja firme odavno su prevazišla vrijednost imovine, te se stečajni postupak nameće kao jedino preostalo rješenje.

Odlukom Kantonalnog suda u Bihaću, rezanjem i prodajom mašina DI "Sana" u staro željezo treba da budu izmirena dugovanja u iznosu od 300.000 maraka prema zaštitarskoj firmi "Fileković", i ove aktivnosti se odvijaju u posljednja dva mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije