Privreda

Šteta na imovini "Elektro Doboja" veća od 20 miliona KM

Šteta na imovini "Elektro Doboja" veća od 20 miliona KM
Šteta na imovini "Elektro Doboja" veća od 20 miliona KM

DOBOJ - Majska poplava izazvala je veliku štetu na imovini "Elektro Doboja“.

Zasad procjenjena direktna šteta iznosi 14.127.000 KM.

U informaciji koju su nadležni u tom preduzeću dostavili Banjalučkoj berzi precizira se da je procjenjena šteta na osnovim sredstvima oko 11.327.000 KM, a na obrtnim oko 2.800.000 KM.

Međutim, ovim brojkama nije obuhvaćena šteta koja se odnosi na gubitke električne energije koji su nastali usljed poplave, troškovi dodatnog angažiranja radne snage na otklanjanju kvarova, troškovi goriva i maziva, kao ni održavanja koji će nastati u toku otklanjanja kvarova koji će se javljati kao posljedica poplava, kao ni angažovanja dodatnog osoblja prilikom uspostavljanja redovnog stanja u poslovanju.

-Ukoliko bi i ove troškove finansijski izrazili, vrijednost štete bi iznosila više od 20 miliona KM - ukazuje se u informaciji rukovodstva "Elektro Doboja“.

Očekuju da saniranje poplavom oštećene imovine preduzeća završe u dogledno vrijeme, ukoliko budu imali dodatnu materijalnu i finansijsku podršku.

U majskim poplavama na području Doboja poplavljena su elektroenergetska postrojenja, trafo stanice, dalekovodi, niskonaponska mreža, priključci i druga elektro postojenja te oprema.

Štete su nastale i na poslovnim prostorima "Elektro Doboja“, skladištima, ali i na mehanizaciji, te uređajima i opremi za obavljanje osnovne djelatnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije