Privreda

Stiže oprema u naplatne kućice

Stiže oprema u naplatne kućice
Stiže oprema u naplatne kućice

BANJALUKA - Kancelarija za razmatranje žalbi BiH odbila je prigovor, odnosno žalbu francuske kompanije "Sanef", kojoj je bilo sporno to što je JP "Autoputevi RS" ugovor o nabavci opreme za naplatu putarine na autoputu Banjaluka - Gradiška, vrijedan oko 1,2 miliona KM, dodijelilo konzorcijumu firmi "Kaldera kompani" i Institut "Mihajlo Pupin" iz Beograda.

"Radi se o poslu nabavke opreme koja će biti instalirana u naplatne kućice. Sada kada smo dobili konačno rješenje Kancelarije za razmatranje žalbi, planiramo da u ponedjeljak potpišemo ugovor i njim precizno definišemo dinamiku isporuke i instalaciju opreme", rekao je u petak Dušan Topić, direktor JP "Autoputevi RS".

U "Autoputevima RS" u petak nisu mogli da preciziraju kada će tačno početi naplata putarine, koja se kreće od dvije do deset KM, zavisno od kategorije vozila, jer, kako kažu, sve zavisi od dobavljača opreme.

Podsjećamo, ispostava francuske kompanije "Sanef" iz Splita, zajedno sa dvije banjalučke firme "Exin" i "Fittich BL", dostavila je ponudu za nabavku opreme za naplatne kućice na autoputu Banjaluka - Gradiška  za 200.000 KM manju nego što su "Kaldera kompani" i Institut "Mihajlo Pupin" iz Beograda, što je bio razlog da se žale Kancelariji za razmatranje žalbi.

"Rješenje Kancelarije za razmatranje žalbi potvrđuje da je čitav postupak javne nabavke bio apsolutno u skladu sa zakonom", rekao je Topić, dodajući da je "Mihajlo Pupin" renomirana institucija u oblasti održavanja opreme za naplatu putarine i da taj posao već obavlja u Srbiji i Federaciji BiH.

Topić je naglasio da je završena i priča o pravu na povrat PDV-a po osnovu ugovora o izgradnji autoputa na dionici od Prnjavora do Doboja.

On je naglasio da su "Autoputevi RS" u posljednjih mjesec dana već izvršili povrat PDV-a od oko 25 miliona KM koji je bio akumuliran zbog osporavanja Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Govoreći o mostu preko rijeke Save na autoputu Banjaluka - Gradiška, direktor JP "Autoputevi RS" rekao je da će polovinom ovog mjeseca biti održan sastanak sa predstavnicima Hrvatske i da se očekuje da radovi na ovom mostu počnu 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije