Privreda

Tegeltija: Primjedbe ne oslikavaju stvarno stanje

Tegeltija: Primjedbe ne oslikavaju stvarno stanje
Tegeltija: Primjedbe ne oslikavaju stvarno stanje

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da primjedbe koje su na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima uputila dva-tri fonda u ime udruženja fondova pri Privrednoj komori Srpske ne oslikavaju stvarno stanje.

"Pitajte one što su uložili svoje vaučere u te fondove šta imaju", rekao je Tegeltija u završnoj riječi tokom rasprave u Narodnoj skupštini Srpske o ovom aktu. 

Poslanik PDP-a Branislav Borenović je u ime udruženja Privredne komore koje okuplja predstavnike fondova prenio njihove navode prema kojima bi usvajanje ovog zakona imalo vidne posljedice kao što je urušavanje tržišta kapitala, odliv oko 100 miliona KM kapitala, likvidaciju većeg broja fondova. 

Poslanik SDS-a Marinko Božović je u ime kluba poslanika predložio zaključak kojim Narodna skupština Srpske zadužuje Vladu da uradi analizu efekata primjene ovog zakona na tržište kapitala i o tome obavijesti Narodnu skupštinu. 

Rasprava o ovoj tački dnevnog reda je završena i u toku je rasprava o Nacrtu zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije