Privreda

Tegeltija sa predstavnicima MMF-a razgovarao o stend-baj aranžmanu

Tegeltija sa predstavnicima MMF-a razgovarao o stend-baj aranžmanu
Tegeltija sa predstavnicima MMF-a razgovarao o stend-baj aranžmanu

VAŠINGTON - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ o otvaranju pregovora za novi stend-baj aranžman sa BiH.

Tokom razgovora ministar Tegeltije sa direktorom Sektora MMF-a za Evropu Polom Tomsenom i izvršnim direktorom MMF-a Menom Snelom postignut je visok stepen saglasnosti o ključnim politikama koje će biti razmatrane u narednim pregovorima.

"Riječ je o povećanju privrednog i rasta zaposlenosti, fiskalnoj i stabilnosti finansijskog sektora", saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Ministar Tegeltija je naglasio da su te politike u potpunosti usklađene sa reformama, koje je Vlada Republike Srpske počela da realizuje, a kao prioriteti su definisane u dokumentu Ekonomska politika za 2015. godinu.

Predstavnici MMF-a najavili su da će prva posjeta Misije BiH biti krajem aprila, a druga već sredinom juna kada bi trebalo da budu razrađene pojedinačne mjere za sprovođenje definisanih politika, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije