Privreda

Traže novac i smjenu direktora

Traže novac i smjenu direktora
Traže novac i smjenu direktora

TUZLA - Radnici Tvornice transportnih uređaja (TTU) iz Tuzle i danas su protestovali ispred Skupštine i Vlade TK, imali sastanke s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, ali do konkretnih rješenja nije došlo.

"Poslije sastanka u Skupštini TK došli smo na razgovor kod premijera Bege Gutića. Još vam ne mogu reći kakav je ishod, ali ćemo najvjerovatnije nastaviti svoje proteste", kaže Mehmed Terzić, predsjednik Sindikata TTU-a.

Radnici traže isplatu bar dijela zarađenog novca kako bi mogli preživjeti, uvezivanje radnog staža i smjenu direktora Abdulaha Đulovića. Međutim, ima i onih koji smatraju kako je zahtjev za smjenu direktora Đulovića montiran i motiviran.

"Neću komentarisati takve navode. Radnici su na ivici strpljenja. Neka ispune naše zahtjeve, ja ih neću moći kontrolisati narednih dana", govori Terzić.

Vlada TK je na vanrednoj sjednici donijela odluku o poništavanju dijela oglasa za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije nadzornih odbora u Tvornici transportnih uređaja i Fabrici obuće "Aida". Nezvanično se pominje kako nema zainteresovanih koji bi se uhvatili u koštac sa nagomilanim problemima u ovim preduzećima, a novim konkursom koji će biti raspisan pored TTU-a i "Aide" traže se kandidati za članove nadzornih odbora u Rudniku soli, Livnici čelika i "Global-ispat" Koksnoj industriji Lukavac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije