Privreda

Tužilaštvo BiH čeka papire iz Bobar banke

Tužilaštvo BiH čeka papire iz Bobar banke
Tužilaštvo BiH čeka papire iz Bobar banke

BANJALUKA - Inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) izdali su naredbu likvidacionom upravniku Bobar banke Bijeljina - u likvidaciji da u narednim danima pripreme određenu dokumentaciju u vezi s poslovanjem ove banke i da je predaju Tužilaštvu BiH.

Potvrdio nam je to Mile Maksimović, likvidacioni upravnik Bobar banke, i istakao da im je naloženo da traženu dokumentaciju iskopiraju i ovjere. On je u kratkom telefonskom razgovoru kazao da se u ovom slučaju radi o dokumentaciji koja je različita od one koju je izuzeo MUP RS i predao Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, koje je i pokrenulo istragu u slučaju "Bobar banka", naglašavajući da ne može iznositi više detalja.

Međutim, i u SIPA nismo uspjeli saznati više informacija o ovoj istrazi, kao i o njenim eventualnim pravcima. Kristina Jozić, portparol SIPA, ponovila je da je SIPA zaprimila naredbu Tužilaštva BiH za prikupljanje određene dokumentacije u vezi sa Bobar bankom.

"U cilju što brže i efikasnije realizacije mjera i radnji navedenih u naredbi formiran je poseban tim istražitelja SIPA. Po realizaciji planiranih mjera i radnji, SIPA će Tužilaštvu BiH dostaviti odgovarajući izvještaj", rekla je ona i dodala da u ovom trenutku ne mogu iznositi druge informacije u javnost. Podsjećamo da je Okružno tužilaštvo u Bijeljini već izuzelo određenu dokumentaciju iz Bobar banke, te da je 12. maja, na zahtjev republičkog tužioca RS, ustupilo Republičkom tužilaštvu RS na odluku kompletan spis koji se odnosi na slučaj "Bobar banka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije