Privreda

U Doboj će biti uloženo 1,3 milijarde evra

U Doboj će biti uloženo 1,3 milijarde evra
U Doboj će biti uloženo 1,3 milijarde evra

DOBOJ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da će tokom nekoliko narednih godina u Doboj biti uloženo oko 1,3 milijarde evra, čime će ovaj grad postati jedno od najvećih gradilišta u Republici Srpskoj i regionu.

Podsjećajući na izgradnju autoputeva, termoelektrane u Stanarima i hidroelektrana na rijeci Bosni, Dodik je istakao da Doboj zaslužuje ovakav prosperitet, s obzirom da je veliko putno i željezničko čvorište, te strateško mjesto u Srpskoj.

Predsjednik Srpske je, otvarajući rekonstruisani hotel "Park" u centru grada, poručio da je upravo ova građevina dobar vijesnik svega što Doboj očekuje u perspektivi.

Dodik je čestitao na uspješnom okončanju petnaestomjesečne rekonstrukcije nekadašnjeg hotela "Bosna", u koji je uloženo pet miliona evra, a investitor je Boro Bjelošević, vlasnik preduzeća "Ozren-turist".

Osim Dodika, svečanom otvaranju jedinog hotela u Doboju prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije, načelnik opštine Doboj Obren Petrović i poslanik SNSD-a u parlamentu Srpske Uroš Gostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije