Privreda

U novoj hali Fabrike obuće Sanino zaposleno 70 radnika

U novoj hali Fabrike obuće Sanino zaposleno 70 radnika
U novoj hali Fabrike obuće Sanino zaposleno 70 radnika

DERVENTA - U novoj proizvodnoj hali Fabrike obuće "Sanino" iz Dervente posao je dobilo 70 radnika, rekao je Srni direktor ove fabrike Radovan Pazurević.

U novoj hali koja se prostire na 1.500 kvadratnih metara izmješten je pogon montaže u kome se izrađuje gotova cipela,dok je dio namijenjen za skladište i mehaničku radionicu.

Pazurević kaže da je hala izgrađena vlastitim srestvima,kao i  kreditom Investiciono-razvojene banke.

"Sa pogonom koji imamo u Prnjavoru `Sanino` trenutno zapošljava oko 900 radnika, ali nećemo stati na tome. U planu je proširenje kapaciteta što će zahtijevati zapošljavanje novih radnika", rekao je Pazurević.

On ističe da "Sanino" planira da u ovoj godini proizvede oko dva milona pari obuće, što je za 15 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Pazurević kaže da se sva proizvedena obuća plasira na inostrano tržište, te da "Sanino" od nedavno radi obuću za firmu "Legero" iz Austrije.

Prema riječima Pazurevića, "Sanino" najviše proizvodi sportske patike "Adidas",ali i žensku i mušku modnu obuću.

On je ocijenio da za obućarsku industriju u Republici Srpskoj, ali i  BiH dolaze bolji dani, jer poznate kompanije iz Evrope, koje su do sada sarađivale sa firmama iz Kine, zbog velikih troškova distribucije sve više pronalaze proizvođače iz BiH.

"To je šansa za obućare iz BiH", rekao je Pazurević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije