Privreda

U toku instaliranje hale za proizvodnju biskvita

TREBINJE - Pogon za proizvodnju biskvita Prehrambene industrije "Swisslion-Takovo" zbog skorog ulaska Hrvatske u Evropsku uniju preseljen je iz Siska u Trebinje.

Radovi na instaliranju nove motažne hale za proizvodnju biskvita su u toku.

U trebinjskom pogonu očekuju već u narednom mjesecu početak proizvodnje, a nova proizvodna linija će uposliti 45 prekvalifikovanih radnika Industrije alata Trebinje.

Direktorka trebinjske Prehrambene industrije "Swisslion-Takovo" Vesna Vujović nada se nastavku dobre prodaje nove proizvodne linije, što bi moglo do dovede do, kako kaže, upošljavanja dodatnih radnika, odnosno otvaranja novih radnih mjesta.

"Prilagođavamo proizvode potrebama tržišta", rekla je ona.

Novi pogon za proizvodnju biskvita je u halama ranije veoma uspješne, ali ugašene Industrije alata Trebinje, u čijem prostoru je 2009. otvoren pogon Prehrambene industrije.

Kroz program prekvalifikacije za novi posao prošlo je oko 150 bivših radnika metalskog dijela industrije.

Industrija alata Trebinje, čiji je većinski vlasnik "Swisslion-Takovo", odnosno Rodoljub Drašković, od Vlade RS je u februaru ove godine dobila saglasnost za izmjene i dopune Ugovora o prodaji državnog kapitala u preduzećima tog nekadašnjeg poslovnog sistema.

Uslovno su oslobođeni i kazne od 15,3 miliona KM, koju je obračunala Investiciono-razvojna banka RS (IRBRS), zbog neizvršavanja obaveza kupca, dok on ne izmiri sve obaveze iz ranije potpisanog protokola.

Takođe, u protokolu je definisano i rješavanje poreskih obaveza koje iznose oko 17,2 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije