Privreda

U toku ocjenjivanje ponuda za pogon za odsumporavanje

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je da je u toku ocjenjivanje pristiglih ponuda za izgradnju postrojenja za odsumporavanje u Rudniku i termoelektrani "Ugljevik", te dodao da će ova kompanija moći da otplaćuje tu investiciju.

Kovačević je rekao da će na ovaj način RiTE "Ugljevik" obezbijediti stabilno poslovanje i pridružiti se kompanijama koje ispunjavaju sve zahtjeve prema standardima EU o smanjenju isparavanja štetnih gasova.

Komentarišući navode da je odlaganjem jalovine u ovom rudniku ostalo zarobljeno oko 4 miliona tona kvalitetnog uglja, ministar je rekao da su to insinuacije i da bi eksploatacija tog uglja bila ekonomski neisplativa.

"Ovaj rudnik ima dovoljno kapaciteta da je eksploatacija ekonomski isplativa", rekao je Kovačević novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, zapošljavanje novih radnika u RiTE "Ugljevik" tokom septembra nema veze sa predizbornom kampanjom, jer je Vlada opredijeljena za nova zapošljavanja.

"Ako se zapošljavalo i u RiTE 'Ugljevik' to je sigurno opravdano i nešto što je ohrabrujuće za naredni period", ocijenio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije