Privreda

Veće proizvođačke cijene u BiH

Veće proizvođačke cijene u BiH
Veće proizvođačke cijene u BiH

SARAJEVO - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u oktobru više su za 0,4 odsto u odnosu na septembar, te više za 0,5 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u oktobru niže su u energiji i kapitalnim proizvodima za 0,2 odsto u odnosu na septembar, dok su više u intermedijarnim proizvodima za 1,2 odsto, trajnim proizvodima za široku upotrebu za 1,7 odsto, te netrajnim proizvodima za 0,2 odsto. 

U oktobru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvođačke cijene niže su u energiji za 0,2 odsto, te kapitalnim proizvodima za 1,4 odsto, dok su više u intermedijarnim proizvodima za 0,2 odsto, trajnim dobrima za 2,6 odsto, te netrajnim proizvodima za 0,9 odsto. 

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u oktobru niže su u proizvodnji električne energije za 0,6 odsto, te vodosnabdijevanju za 1,6 odsto u odnosu na septembar, dok su više u vađenju ruda i kamena za 0,2 odsto, te prerađivačkoj industriji za 0,6 odsto. 

U oktobro ove godine, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda niže su u proizvodnji električne energije za 1,8 odsto, te vodosnabdijevanju za 3,1 odsto, dok su više u vađenju ruda i kamena za 0,3 odsto, te prerađivačkoj industriji za jedan odsto. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije