Privreda

Vidović: Pomoći privrednicima da plasiraju robu u inostranstvo

Vidović: Pomoći privrednicima da plasiraju robu u inostranstvo
Vidović: Pomoći privrednicima da plasiraju robu u inostranstvo

BANJALUKA - Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović rekao je da je cilj resornog ministarstva da pomogne upješnim domaćim proizvođačima da plasiraju proizvode na strano tržište.

"Ministarstvo želi da pomogne uspješnim privrednicima koji pokušavaju da plasiraju svoje proizvode na tržište zapadne Evrope", rekao je Vidović novinarima u Banjaluci nakon posjete banjalučkoj firmi "MB Impeks".

On je dodao da je riječ o kompaniji u ekspanziji, koja zapošljava 40 radnika i koja planira da svoje voćne rakije plasira na zapadno trište. "Cilj nam je da vidimo na koji se način proizvodi ove kompanije mogu dobro izreklamirati i plasirati na prostore Njemačke, Austrije i kompletnog zapadno-evropskog tržišta", istakao je Vidović.

Prema njegovim riječima, cilj resornog ministarstva je da se i prilikom velikih proslava, kao što će biti obilježavanje Dana Republike u Štutgartu, obezbijedi što više domaćih privrednika koji će na tim događajima predstaviti svoje proizvode.

Direktor i vlasnik "MB Impeksa" Milan Balač rekao je da ova kompanija svoje proizvode izvozi u 11 zemalja svijeta, među kojima su SAD, Australija, Novi Zeland, a u toku su i pregovari sa Kinom.

"Podrška Vlade značiće nam mnogo, jer to znači da nismo sami. Dogovorili smo se da budemo podrška na proslavi Dana Republike, a dogovaraćemo i dalju saradnju", dodao je Balač.

On je istakao da mu je drago što je Vlada Republike Srpske baš ovu kompaniju prepoznala kao izvozni potencijal, jer je vrlo teško plasirati alkoholne proizvode na strano tržište, ali su reakcije veoma dobre, zbog čega je siguran u uspjeh.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Štutgartu Mićo Ćetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije