Privreda

Voćari podržavaju mljekare, ali neće na proteste

Voćari podržavaju mljekare, ali neće na proteste
Voćari podržavaju mljekare, ali neće na proteste

BANJALUKA - Udruženje voćara Republike Srpske saopštilo je da podržava proizvođače mlijeka u borbi za ostvarivanje njihovih zahtjeva, ali i poručilo da njegovi članovi ne planiraju da se pridruže protestima i blokadi carniskih terminala na graničnim prelazima.

Iz Udruženja navode da je juče objavljena u medijima pogrešna informacija da će se proizvođači voća od danas priključiti protestima sa proizvođačima mlijeka.

"Udruženje voćara smatra da je probleme zaštite domaće proizvodnje potrebno rješavati u paketu, a ne parcijalno po granama proizvodnje. To ključno pitanje za opstanak domaće proizvodnje treba rješavati zajednički i da se sa nivoa Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske djeluje prema nadležnim institucijama", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača i mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac je juče izjavio da mljekari i uzgajivači svinja koji protestuju na carinskim terminalima u BiH nisu zadovoljni ishodom sjednice Savjeta ministara BiH o zaštiti domaće proizvodnje, te da će im se od danas u blokadi pridružiti i mesari, ribari, živinari i voćari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije