Privreda

Volkswagen isplatio radnicima za ideje 11 miliona evra

Volkswagen isplatio radnicima za ideje 11 miliona evra
Volkswagen isplatio radnicima za ideje 11 miliona evra

VOLFSBURG - Zaposlenici "Volkswagena" u Njemačkoj su u prvoj polovini ove godine predali gotovo 35.000 ideja za poboljšanje.

To je 5 posto više u odnosu na prvi dio prethodne godine, saopšteno je iz te kompanije. Proizvođač automobila na taj način uspijeva da uštedi više od 56 miliona evra, piše Poslovni.hr.

Primjer tome je ideja mjeseca dva zaposlenika iz područja komponenata. U ljevaonici na lokaciji Hanover njihova ideja je poboljšava energetsku djelotvornost za više od milion kilovatsati struje. To odgovara godišnjim potrebama za 275 porodičnih domaćinstava ili uštedi od otprilike 633 tone CO2 godišnje.

"Te 34.973 ideje za poboljšanje najbolji su pokazatelj kreativnosti i angažmana radnika 'Volkswagena'. Uštede u iznosu od 56.001.811 evra jasno pokazuju: prijedlozi zaposlenika unapređuju našu firmu po pitanju kvaliteta, održivosti i djelotvornosti", naglasila je Pirka Falkenberg, voditelj odjeljenja koncerna za upravljanje idejama, povodom predstavljanja bilansa ideja za prvu polovinu 2014. u Volfsburgu.

Član radničkog vijeća Gabrijela Tritel, koja je od juna predsjednica odbora za upravljanje idejama u "Volkswagenu", izjavila je sljedeće: "Niko ne poznaje radno okruženje i potencijale za poboljšanje toliko dobro kao radnici na licu mjesta. Dobre ideje i njihovi začetnici doprinose tome da 'Volkswagen' ojača svoju poziciju u međunarodnoj konkurenciji te da radna mjesta na 'Volkswagenovim' lokacijama postanu još bezbjednija."

Do sredine godine nagrađeno je 15.363 ideja za poboljšanje, što je porast od 5 posto. Za ove prijedloge "Volkswagen" je začetnicima ideja isplatio premiju od ukupno 11 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije