Privreda

Vučić: Ne bežimo od našeg duga za gas

Vučić: Ne bežimo od našeg duga za gas
Vučić: Ne bežimo od našeg duga za gas

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će sutra razgovarati sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom o otplati srpskog duga za gas navodeći da će tražiti ono što je najbolje za Srbiju.

Vučić je novinarima rekao da Srbija priznaje svoj dug i da je u redu da isplati 100 miliona evra, ali da bi za nas bilo preveliko opterećenje da odjedanput ili do marta plaćamo 200 miliona evra.

"Pokušaćemo, iako priznajemo i ne bežimo od našeg duga. Smatramo da postoje razlozi zbog kojih bi Srbiji trebalo da se izađe u susret, jer ne mislimo da je sve idealno u poslovanju pojedinih kompanija u Srbiji, ali te primedbe ćemo na partnerski način da iznesemo", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je njegov posao da štiti interese Srbije i da će to da radi dodajući da građani ne treba da brinu.

Vučić je ponovio da 100 miliona duga nije problem, ali da je pitanje da li moramo da vratimo 200 miliona do marta ili ne, što bi, kako je naveo, za Srbiju bilo veoma teško "i odrazilo bi se na javnom dugu i fiskalnom deficitu koji želimo da držimo pod kontrolom u 2015.".

Do kraja godine sporazum sa MMF

Premijer Srbije Aleksandar Vučić  izjavio je danas da vjeruje da će prije kraja godine biti postignut sporazum sa MMF navodeći da će ti razgovori sigurno biti teški, ali da je namjera da se oni završe uspjehom.

 "Razgovori idu svojim tokom. Predstavnici MMF razgovaraju sa svim našim zvaničnicima - gledamo naše bilanse i stanja. Kao što ste videli u Skupštini predstavili smo ga lošijim nego što zaista jeste", rekao je Vučić novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

On je ponovio da razgovori sa MMF-om neće biti laki, ali da je želja i namjera da se završe uspehom, jer bi to značilo potpuno slobodnu 2015. godinu za investicije, razvoj  i sugurnost ulaganja u Srbiju kao i sigurnost za sve građane i potencijalne investitore.

"Verujem da ćemo pre katoličkog Božića, odnosno kraja ove godine postići sporazum i to će biti velika i važna vest", rekao je Vučić.

On je naveo da je to naša namjera, ali da u razgovorima učestvuju dvije strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije