Privreda

Vučić predložio održavanje ekonomskog foruma Srbije i Češke

Vučić predložio održavanje ekonomskog foruma Srbije i Češke
Vučić predložio održavanje ekonomskog foruma Srbije i Češke

BEOGRAD - Predsednici vlada Srbije i Češke Aleksandar Vučić i Bohuslav Sobotka razgovarali su danas o bilateralnim odnosima, ekonomskoj i saradnji u oblasti energetike, saobraćaja i infrastrukture.

Premijer Vučić naglasio je važnost ekonomske saradnje Srbije i Češke i predložio održavanje ekonomskog foruma dvije zemlje, kao i zajedničko ulaganje u investicione projekte, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Ministri, članovi obje delegacije, premijerima su podnijeli izvještaje sa sastanaka Mješovitog komiteta o dogovorima postignutim u oblasti energetike, razmjeni tehnologije u energetskom sektoru, saradnji na projektima za razvoj željezničkog saobraćaja i drugim projektima koji su predloženi tokom posjete premijera Vučića Češkoj, u oktobru.

Premijer Sobotka zahvalio se srpskom premijeru na saradnji i velikom napretku u realizaciji konkretnih projekata dogovorenih u Pragu i naglasio potrebu češćih susreta dvije delegacije u cilju razvoja projekata prioritetnih za obje zemlje.

Vučić se sa Sobotkom sastao na marginama Samita predsjednika Vlada Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije