Privreda

Vučić sa Štajnmajerom i njemačkim privrednicima

Vučić sa Štajnmajerom i njemačkim privrednicima
Vučić sa Štajnmajerom i njemačkim privrednicima

BERLIN - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji danas boravi u jednodnevnoj posjeti Njemačkoj, nastavio je razgovore sa njemačkim investitorima u "Dojče bank".

Premijer Vučić je u Berlinu, zajedno sa šefom njemačke diplomatije Frank Valterom Štajnmajerom, otvorio panel diskusiji "Novi početak prema Briselu - Srbija na putu ka Evropskoj uniji", u organizaciji Foruma Srbija Nemačka i njemačkog Savjeta za spoljnu politiku.

Nakon razgovora sa Štajnmajerom, srpska delegacija, u kojoj se nalaze i potpredsjednica Vlade i ministar državne uprave i lokalne saouprave Kori Udovički i ministar privrede Dušan Vujović, kao i predsjednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, razgovara sa njemačkim investitorima, na sastanku koji zajednički organizuju Dojče bank i Forum Srbija Njemačka.

Sastanak se održava u zdanju njemačkog Savjeta za spoljnu politiku, koje je nekada bilo izaslanstvo Kraljevine Jugoslavije u Berlinu.

Vučić će se sastati i sa bivšim nejmačkim kancelarom Gerhardom Šrederom, koji je nedavno boravio u Beogradu, i kao počasni gost Foruma Srbija Njemačka, prisustvovao zvaničnom početku rada ove institucije.

Predsjednik Vlade Srbije sastaće se i sa predsedavajućim Odbora za EU njemačkog Bundestaga Ginterom Krihbaumom, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije